MENÜ

Sosyal medyada bizi takip edin.

İrtibat Numaramız
30

Temmuz

Ağustos 2016'da Arıcılık Kursu

Arıcılık Kurslarımız 2016 yılı boyunca devam ediyor. Yeni eğitimlerimiz Ağustos ayında başlayacak.

15

Şubat

Oğul Mevsimi ve Oğul Nedir?

Oğul mevsimi arıcının arılıkta en yoğun çalıştığı dönemlerden biridir. Kovanların kontrolü iyi yapılmalıdır ve günün belirli saatlerinde arılıkta bulunmaya dikkat edilmelidir. İlkbaharda süratle çoğalan ve artık kovana sığmayan arılar oğul çıkarma hazırlıklarına başlar

13

Şubat

Arılar hakkında ilginç bilgiler

Bal arıları toplu halde yaşayan canlılardır ve kovanda yaşamın devamlılığını sağlamak için iş birliği içinde çalışırlar. Bir kovan içinde yaşayan işçi arılar, kraliçe arı ve erkek arılar bulunur.Arılar başında bulunan duyargaları içindeki sinir uçları sayesinde duyularına ek olarak rüzgar hızını ve hava sıcaklığını da algılayabilirler.Arılar kendi hayatlarını tehlikede görmediği sürece insanları sokmazlar

13

Şubat

Arılar olmazsa tarımda olmaz!

Son yıllarda kimyevi tarım ilaçları yüzünden yok olma tehlikesi geçiren arılar, tarım üretimine büyük katkı sağlıyor. Polen taşıyarak bitkileri dölleyen arılar, bu yolla ABD'de 115 milyar dolar, Avrupa’da 42 milyar euroluk katkı yapıyor. Dünya Arıcılar Birliği Başkanı Philip McCabe, bitkilerin polinasyonunun yüzde 70’inin arılar sayesinde olduğunu söyledi.

23

Aralık

Ziraat Bankası Arıcılık Kredisi hakkında bilinmesi gerekenler

Ziraat Bankası; Arıcılık Kayıt Sistemi’ne kayıtlı, asgari 50 adet arılı kovan ile üretim yapan veya arılı kovan sayısını 50 adet ve üzerine çıkarmak isteyen üreticilerine Arıcılık Kredileri sunuyor.

27

Ağustos

Arı heykeline konulan arılar 5 kilo bal üretti

Kars'ın Susuz ilçesi'nde kurulan Arı heykeli içerisine konulan arılar bu yıl 5 kilo bal verdi. Sağılan bal açık artırma ile satılacak

03

Ağustos

Arıcılık mesleğinin ülkemizdeki durumu nedir?

Arıcılık hem hobi olarak hem de meslek olarak ülkemizde icra edilmektedir. Arıcılık yaparak geçimini sağlayan 40.000 aile vardır.

30

Haziran

Reklamlarda gösterilen balların tamamı sahte!

Arıcılık Kursu alan öğrencilerimizin en çok merak ettiği konuların başında sahte balın nasıl anlaşılacağı gelmektedir. GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, tv de reklamları yayınlanan tüm balların sahte olduğunu söyledi.

27

Mayıs

Bal Arılarının yaşam ortamı nasıl olmalıdır?

Arıcılık Kursu alarak arıcılık yapmak isteyen arıcılarımıza yol gösterecek bilgileri paylaşmaya devam ediyoruz. Bugünkü makalemizde arıların yaşam ortamını sizlelere anlatacağız...

18

Mayıs

Arıların yaşam evresi hakkında bilmeniz gerekenler

Arıcılık Kursu alarak arıcılık yapmak isteyen kursiyerlerimize bilgi vermeye devam ediyoruz. Bugünkü yazımıda arıların yaşam evrelerini inceleyeceğiz.

13

Mayıs

Arıcılık yapılacak bölge nasıl seçilir?

Arıcılık yapmak isteyenlere bilgi vermeye devam ediyoruz. Bugünkü makalemizde nerelerde arıcılık yapılabileceğini sizlere anlatıyoruz

08

Mayıs

Arıcılıkta kovan seçimi ve ırk seçimi nasıl yapılmalı?

Arıcılık yapmak isteyenlere bilgi vermeye devam ediyoruz. Arı ırkı seçiminde nelere dikkat etmeniz gerekir? Peki kovan alırken hangi hususları göz önünde bulundurmamız gerekir?

05

Mayıs

Arıcılık yapmak isteyen kişinin temel özellikleri nelerdir?

Arıcılık Kursu'nun amacı sizlerin profesyonel şekilde arıcılık yapmasını sağlamaktır. Peki arıcı olmak isteyen kişiler neler yapmalıdır?

03

Mayıs

Arıcılık destekleri 2015

Arıcılık destekleri, kamu tarafından yapılmaya devam ediyor arıcılık destekleri 2015 hangi iller için geçerli? Arıcılık destekleri Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yapılmaktadır.

27

Nisan

Arıcılık yaparken dikkat edilecek hususlar

Arıcıların mutlaka bilmesi gereken konuları derledik. İşte arıcılık yaparken mutlaka dikkat edilmesi gereken konular...

Bizi Tercih Edenler

Bugüne kadar yüzlerce kamu kuruluşu ve özel firma 3Bilgi Eğitim Kurumları'ndan eğitim aldı... İşte bunlardan bazıları...

TÜMÜNÜ GÖSTER