MENÜ

Sosyal medyada bizi takip edin.

İrtibat Numaramız

Arıcılık yaparken dikkat edilecek hususlar

Arıcıların mutlaka bilmesi gereken konuları derledik. İşte arıcılık yaparken mutlaka dikkat edilmesi gereken konular...

-    Arıların uçuşta olduğu,14 derece üstünde sıcaklığın bulunduğu,ılık güneşli bir günde kovan açılmalıdır.
-    Temiz ve açık renkli giyecekler giyinilmelidir.Maskenin  beyaz renkte olmasına dikkat edilmelidir.
-    Maskesiz olarak arılara yaklaşmamalı,kovan açılmamalıdır.
-    El demiri olmadan kovan açılmamalıdır,kovan içerisinde her hangi bir uygulamaya başlanmamalıdır.
-    Kovana yaklaşmadan önce körük yakılmalıdır.
-    Temiz paçavra,kuru çalı,kuru talaş gibi malzemeler yakıt olarak kullanılmalıdır.En ideali oluklu ambalaj kartonudur.
-    Arıların kanatlarını yakmaması ve kızdırmaması için körüğün yanar durumda olmaması ve kıvılcımı olmamasına dikkat edilmelidir.
-    Arılarla çalışırken kenarda durulmalı ve giriş deliğinin önü kapatılmamalı,güneş arkaya alınmalıdır.
-    Kovan giriş deliğinden 1-2 dakika duman verilip bekleyerek arıların sakinleştirilmesi sağlanmalıdır.
-    Ana arının ikinci çerçevede olma olasılığı az olduğu için önce ikinci çerçeveyi çıkarmalı sonra diğer çerçeveler alınıp incelenmelidir.
-    Hızlı hareketler arıların saldırmasına ve sokmasına sebeb olacağından yavaş çalışılmalıdır.
-    Arılık içerisinde el kol hareketleri yapılmamalıdır.
-    Parfüm gibi kokular dökünerek arılık içerisine girilmemeli ve kovan kontrolü yapılmamalıdır.
-    Yağmacılığa meydan vermemek için ballı petekler dışarıda bırakılmamalı veya unutulmamalıdır.
-    Şuruplama yapılırken şurubun etrafa dökülmemesine dikkat edilmelidir.
-    Arılıkta,herhangi bir arı alerjisi durumuna karşı,ilk yardım aacı ile ilk yardım seti bulundurulmalıdır.

 

Bizi Tercih Edenler

Bugüne kadar yüzlerce kamu kuruluşu ve özel firma 3Bilgi Eğitim Kurumları'ndan eğitim aldı... İşte bunlardan bazıları...

TÜMÜNÜ GÖSTER