MENÜ

Sosyal medyada bizi takip edin.

İrtibat Numaramız

Arıcılık yapmak isteyen kişinin temel özellikleri nelerdir?

Arıcılık Kursu'nun amacı sizlerin profesyonel şekilde arıcılık yapmasını sağlamaktır. Peki arıcı olmak isteyen kişiler neler yapmalıdır?

-Yeterli arıcılık bilgisine sahip olması için arıcılık kitaplarını okuması yanında aylık arıcılık dergilerini takip etmelidir. 
- Bilimsel, teknik ve karlı arıcılık yapabilmesi için gerekli olan kovan, ırk, bölge, arılık yeri vs seçimi konusunda bilgili ve bilinçli olmalıdır. 
- Arıcılıkta ortaya çıkan yenilikleri takip etmek ve uygulamak konusunda araştırmacı ve girişimci olmalıdır.
-Arıcılık sektöründe görev yapan tüm sektör paydaşları ile görüşmek, tanışmak, dayanışmak, bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla kongre, panel, konferans başta olmak üzere eğitim toplantılarına katılım sağlamalıdır.
-Ürettikleri ürünün pazarlanması, sektörle dayanışma sağlayarak piyasa vurguncularından en alt düzeyde etkilenmesi için arıcılıkla ilgili örgütlenmelere üye olmak veya görev almak noktasında girişimci ve katılımcı olmalıdır. 
- Mevcut bilgisini her aşamada güncellemek ve yenilemek için istekli ve araştırmacı olmalıdır. 
- Verimlilikte başarılı olabilmesi için arıcılık alet ve ekipmanları başta olmak üzere mekanizasyon kullanımına özen göstermelidir. 
- Arı kolonilerindeki değişimler, mevcut durum ve yapılan işlemler gibi konularda kayıt defteri tutma yeteneğine sahip olmalıdır. 
- Üretim planlanması, pazar ve pazarlama koşulları konusunda bilgi sahibi olmalıdır.
-Arılarla çalışırken sakin, seri, titiz ve sağlık koşullarına uyan bir yapıya sahip olmalı, günlük yaşamında dahi temizliğine dikkat ederek örneklik sergilemelidir. 
- İnsanlara bir gıda maddesi yanında sağlıklarına katkı ve destek sağlayan ürünü ürettiği bilinci ile üretim koşullarında sağlık koşullarına dikkat etmelidir.
-Özellikle antibiyotik ve arılara tescilli olmayan ilaçların kullanılmaması konusunda duyarlı olmalı ve arı ürünleri üzerinde olumsuz etkide bulunan bu konuda çevresini sürekli uyarmalıdır.
-Gezginci arıcılık ve bal pazarlaması başta olmak üzere arıcıları ilgilendiren yasal süreçler konusunda ilgili kurumlarla sürekli iletişim halinde olmalıdır.   

 

Bizi Tercih Edenler

Bugüne kadar yüzlerce kamu kuruluşu ve özel firma 3Bilgi Eğitim Kurumları'ndan eğitim aldı... İşte bunlardan bazıları...

TÜMÜNÜ GÖSTER